Sunday, 29 January 2012

Weekend Di Hutan

Assalamualaikum

Entry kali nie macm biase nak cite2 cik fara pergi jenjalan..(cik fara mmg suke g jenjalan..)
Family holiday kali nie berlainan sket dari biase...so bertemakan NATURE untuk tahun nie, Sidek's Family memilih Taman Pertanian Bukit Cahaya Shah Alam sebagai tmpat untuk kami berkumpul...

Date: 21 & 22 January 2012

So mcm biase lah, ap yang ad kat cnie??
Ada hutan la opcoz kan...selain tu ad macm2 taman (kami x lawat pon semua taman2 tu), mugkin tarikan utama adalah Rumah 4 musim kot...kami masuk jugak k..sejuk giler..

actually selain nk bergathering...nak sambut la skali besday my sis si WAN BEBI nie.. suke le die...
b/fast dulu la...dh lmbt nie sbnrnyer..menunggu semua org dtg dulu..

kek yang sedap kalah secret recepi...crius!!
 Jom ke RUMAH 4 MUSIM...RM 3 ..max time dlm tu 3 min..tapi biase la kami kan x makan saman...smp 15 min dlm tu..
kami...

nak pergi mane nie?? compius

b4 masuk

mama,me,me

musim salji..

Jom masuk rumah...
nie namenyer Kampung Idaman..ada la rumah2 Malaysia kat sini macam rumah terengganu,kedah,perak,perlis, johor and negeri sembilan..
sewanye..rm 100 sehari...
check in 2pm check out 12 t/hari
Kami ambil 2 rumah, rumah Kedah  (1 bilik, tapi dapur and ruang tamu luas) , rumah Terengganu (2 bilik, xdek ruang tamu, tapi beranda luas la..)
kelengkapan asas macm peti ais, dapur gas, tong gas, toilet, bantal and tilam je yang ad..yang lain2 bawak sendiri k.!!
xcited la diorg nie

sepetang ke taman-taman lain sekitar sini..
@ taman cendawan yang xdek cendawan..juz ad cendawan batu jer..
yang menarik kat cni ialah Menara Pandang Jauh

tinggi ok!!

cantik kan


si comel-comel
Malam kat cni agak scary la..hutan ok!! sejuk and nyaman jer...
Malam nie perancangan untuk BBQ..tapi hujan renyai2 plak..so lewat sket la BBQ nyer..
tempat BBQ mmg ad..so beli arang je la..and opcpz le ayam,udang,ikan sume bnde2 tu korang kene beli sendirik ok!!

nyum2...!! bara2 api..


Pagi 22 jan nie hujan la plak...x dapat la smbung jalan2 ... sambung tido la apa lagi...bez ooo...sejuk giler!!!
Jom balik la...cari port lunch plak..

rumah kedah

sepupu sepapat

rumah kedah
 Port lunch kami...TAMAN TASIK SHAH ALAM..

tembamnyer!
kami mmg suke bgmbar!!

adik umar y x rela dipelok!!
jmp kamoo2 lagi buln 3...next vacation ke mana plak yer?? (x sudh2 berjalan)


bye
-wassalam-

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...