Tuesday, 17 January 2012

Alkisah 17 hb January

Assalamualaikum...

Apakah tajuk itu 17 jan???
erkks...
Every year bile tiba 17 jan je..memang akn jadi tragedi gelak guling2 kami semua
Adalah sorang hamba Allah nie bile nak sampai tarikh 17 je mula die die akn remind semua org pasal besday die (mcm die sorg je ad besday kan)

Tragedi 1
tak ingat dah nie besday die yang ke berape (tapi time nie kiut miut lagi la)...
tapi mmg every year die akn pakse mak pegi beli kek untuk die..
Yang kelakar nyer dia sorang akn mkn kek tu smp habis...hehehe

Tragedi 2
besday die jugak..leh plak g paksa mak buat nasik yam..pas tu merajuk mak xnak buat...tah pape tah.
Mak pon kesian die yang nak merajuk tu (die mmg suke merajuk sbb NASIK) pegi la beli brg2 nk buat nasik ayam...mmg nak kene sekeh dak sorang nie..

Tragedi 3
Akibat menyampah dgn minah nie asyik nak remind je besday die..(DIE SUKE TULIS BESDAY DIE BESAR2 KAT KELENDER), so kakak die yang tersayang nie telah menjalankan satu misi..waktu die sedang bez2 tido kakak die telah meLUBANGKAN 17 HB JAN  pada kelender dekat peti ais tu..(jahat kan)
Nak dijadikan cerite..pagi2 die bangun dengan muke berseri2 die, pergi dapor tegur mak yang sedang masak.
  Minah itu: Mak meh la sini, cube tgk berape haribulan nie (sambil tarik tgn mak pegi kat peti ais)
  Mak hnya mmpu tersenyum (cover nak gelak)
tetibe pekikan minah tu, satu rumah bergegar...
  Minah tu: Mak!!!!!!!!!!!! sape yang buat nie!!!!!!!!(sambil hentak2 kaki, bergetar peha...)
Memang lawak muka die bile terkezut yang xdek 17 hb dlm kelender tu..padan muke..
tu la suke sgt nak ingtkan org..kan..
pas tu konon die nak bg kami2 nie marah jugak la dgn melubangkan tarikh2 besday kami..tapi sory r beb...X menjadi lol!!

Tragedi 4
semenjak terjadi tragedi yang ke-3 tu,mmg every year tnpa die sedari (dlm berjaga2 tu), memang akan berlobang le kelender tu..klu x kat rumah mak, rumah makcik2 die..
Padan muke..wahahahahaha...

still lagi tahun nie dgn perangai yang same...meremind kan org pasal besday die..x malu betul..memang kitorang dah malas nk wish kat die..

Papepon...to My lovely sis, HAPPY BESDAY to you..(mmg saje xnak wish..malas...)
I alwayz LOVE you even ko slalu bagi rosak baju aku..

p/s: wan bebi...knp butang baju putih PDI yang aku sayang tu xdek sebelah kat lengan??? sile cari butang itu n jahit balik...

sekian..

wassalam















5 comments:

  1. hahahahhahaha thanks kakak ku sayang :)

    ReplyDelete
  2. nanti aku cuba cari butang bju tu ek..aku rasa x de pkai pn bju tu sgt...

    ReplyDelete
  3. sebelum baju tu berpindh tgn..butang nyer ad ok..!!! sile cari

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...