Sunday, 13 November 2011

A nice day....

salam..

hari ni penat sgt...smalam pergi wedding my friends kat teluk intan..Dayah & Mahsu.. sweet couple ever and nice wedding with green apple color..pengantin sgt cantik dgn persalinan putih...terasa xcited sgt mcm I plak yg kawin..hehe..
nie gambar2 wedding smalam..take a look..:)

nie la pengantinnyer!! comel kan

x-MRSM BP yg hadir (beboy)

x-MRSMBP yg hadir (gegirl)

setelah penat bergmbr ngan kengkawan, sy ke menara condong plak...

yana,za & me

dah syok2 bergambr baru prasan gmbar berlatar belakangkan MENARA CONDONG nyer xdek sbb kami asyik tgk pameran kenderaan antik ...erkkk!!!
kami smbung perjalanan pergi rumah opah 1 of kawn kitorg (alamak!! name opah n atok..lupe nk tnye.. :( )
yay!! terbang di batas-batas sawah

ketenangan

aman-damai
kampung die sgt bez...kat sabak bernam..ad sawah yg terbentang luas..teruja kottt!!!! hadoi la jakun sungguh kan!!
laz tmpat persinggahan kami adalah ...

seharum aroma ikan
smpai sini jer journey kami 12.11.11... segala memori yg tercipta akn menjadi kenangn pecah perut yg terindah...

p/s: sempat jugak la tapau daun kesum,daun kari,daun inai and tebu dgn banyaknyer..penuh bonet..(thnx opah & atok

wassalam...

Friday, 11 November 2011

:) Perfect Two :p-----> Me and U

salam...


today is 11.11.11 wut da beautiful date uollss...
hari nie mesti ramai yang kawin kan...hurm dengar2 tok kadi la paling bz skali..mugkin mlm nie die tido paling lambat..sbb ad org nk kawin 11:11:11 pm 11.11.11...pergh..sian tok kadi tue...murah rezeki die hari ni...
hari nie pon my friends kawin...kawan wktu MRSMBP dulu (dayah & mashu)... both of them r from the same school..suwit kan...
hurm nie yg rase2 nk kawin nie (xmgkin la sempat kawin tahun nie kan) ...so tarikh2 yang cntik nex year adalah:
 12.12.12 
 20.12.2012
 10.11.12
                                                               21.02.2012            *wane tema my wedding :P 

(mungkin ker tahun 2012?? wut eva..berngan jer lebih)

hehehe..byknyer tarikh kan....tapi masalahnyer adalah calon2nya...dimana??? auchhh!! ni yang masaleh nie..xpelah yg tu nanti klu ad jodoh x kemana kan..

pape pon ..SELAMAT PENGANTIN BARU..moga rumahtangga yang dibina akan kekal bertangga and berumah... akan harum and bahagia sentiasa and dapat anak2 yang soleh-solehah..(bila la org nak wish cm ni kat aku plak..mengharap dan mengharap

for those couple yg kawin today, ur partner mmg sudah ditakdir kan utk anda..hargailah mereka sebaik2-nya..

PERFECT TWO

You can be the peanut butter to my jellyYou can be the butterflies I feel in my bellyYou can be the captain and I can be your first mateYou can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero and I can be your side kickYou can be the tear that I cry if we ever splitYou can be the rain from the cloud when it's stormin'Or you can be the sun when it shines in the mornin'
Don't know if I could ever beWithout you cause boy you complete meAnd in time I know that we'll both seeThat we're all we need
Cause you're the apple to my pieYou're the straw to my berryYou're the smoke to my highAnd you're the one I wanna marry
Cause your the one for me (for me)And I'm the one for you (for you)You take the both of us (of us)And we're the perfect two
We're the perfect twoWe're the perfect twoBaby me and youWe're the perfect two
me and u- da PERFECT TWO
p/s: To my couple, i xhope u be a perfect person but i hope when u and me we'r da PERFECT TWO .... 

Thursday, 10 November 2011

nk mntak tolong??


salam...

dah jmp PAPA J td...and da results...kene cari topic lain + 20 article + 1 complete proposal and submit next monday...only 3 days je u siapkan..(smpat lg nk update blog..) .. seperti yg dijangkakan..kene la berleter sket ngn PAPA J...(redha jer lah cik fara oii)
sob..sob....sob..
permasalahannyer ialah???  mampukah utk sy siapkan??? haiyooo...dengan keserabutan yang melanda, tido adalah jalan terbaik...hehe..
sedang enak diulit mimpi ad org call nk mntak tolong...tp gaye cakap leh plak nk marah2 kan...bertmbah2 stress mak nak!!! ishhh ad ke patut...hurm (marah sekejap)
macam tu ke adab kite nak mntak tolong?? boleh ke pakse org tolong kite???

so, b4 tu kite nak mntak tolong, kena tahu dulu 2 syarat utama dlm islam ketika meminta tolong drp manusia..barulah cik fara x mengamuk n marah2 ok :

1)  manusia yg akan tolong kite tu haruslah ad kemampuan utk tolong. kerana sesungguhnya manusia itu adalah makhluk yang sgt lemah dan memiliki byk kekurangan

2) manusia yg akan tolong kita tu mestilah WUJUD...samaada org tersebut ada dihadapan ataupon berjarak jauh tp msti lah org tu wujud...tidak boleh meminta tolong dr org yang dah meninggal...

disamping itu jugak...ada byk benda yg kita kena ambil berat:

1) waktu org itu- samaada apabila kita meminta sesuatu pertolongan,kita akn menggunakan waktunya dgn sgt banyak sehinggakan orang itu tidak dapat menyudahkan atau perlu menangguh kerjanya pula..

2) kondisi mereka- adakah mereka lg sibuk dr kita...klu x sibuk blh la mereka tolong kan..

3) riak wajah- kadang2 org tu terpaksa je kan tolong kita...muka keterpaksaan tu kadang2 boleh terpancar dengan jelasnya..pastikan orang yg akn tolong kita tu x buat muka pelik2  dan of coz la sebagai peminta tolong muka kite pon kena la suwit2 jer...

4) ucapan/kata2- ini y plg penting...klu nk mntak tolong kena la guna perkataan yang baik lagi mnyenagkan hati...elakkan dr berjanji untuk mmbalas budi/ pertolongan dgn memberi duit/ hadiah (tu dah bukan tolong dah)..lagi pon takut kita pulak x menepati janji kita..sape yg susah?? dlm masa yang sama perhatikan ucapan org yang akn tolong kita tu...bila die kata INSYAALLAH jgn lah paksa die berjanji..sbb tu dah mmg doa berjanji dalam islam kan..jgn lupe ucapkan terima kasih bila dia bsetuju untuk tolong..kalau die xnak tolong jgn la memaki hamun pulak...(mcm yg saya kena td..)

Tolong-menolong memang digalakkan dlm islam..sbb nabi kita pon suka tolong-menolong.Jika ada orang yang meminta tolong pada Rasulullah SAW, tidak pernah baginda tidak menunaikannya. Baginda sangat prihatin dan amat mengambil berat kesusahan orang lain. Rasulullah SAW bersabda: “Barang siapa yang menunaikan satu hajat saudaranya, akan ALLAH tunai 70 hajatnya.” 


InsyaAllah sy akan usahakan utk menolong kamu wahai sahabat...


ya Allah ikhlaskan hatiku...amin..


wassalam...









Wednesday, 9 November 2011

Kehidupan Tahun AKhir (harap2 lah akhir)


salam..

1stly..(....) nie bermksud dlm HATI.. haha..nak jugak kan ikut tema...so after thz if sy tulis bnde2 berkurung tu mksudnyer dlm HATI sedang berkata-kata...

okeh berbalik pada topic nie...sy nie dlm tahun akhir Bachelor in Ocupational Therapy... biasa lah msti ramai orang akn tnya kos pe tu...so nak taw kena la rerajin search yea.. sbb malaz nk terangkan..

tahun akhir nie mmg lah sgt mencabar diriku sebagai seorang insan..cewah..hehe..tp serius..nak nak plak silibus kami ditukar mnjadikan kami akan berpractical sepanjang final year + buat research skali...bertambah2 la pening kepala eden nie

pasal practical jer akan ad berbab2 u dicerita...yg menarik ad yg ngeri ad yg sedih pon ad...
nnt lain kali sy cerita kisah prctical tu...yang seramnyer ad org tangkap c****n sama sy...syuhhh!!!kisah tu very da seram uollsss...hadoi la..(xmo ingt u seketika)..

yang bez sgt sbb xpayah pndah rndah cm org2 berprctikal yg lain..n yg x bez x dpt gain xperience prctical kt hosp lain..tp setakat nie lega sgt sbb dah habiskan 2 area...1) ORTHOPEDIC AND SURGICAL  2) MEDICAL-NEURO... tp medical neuro is da bez la...thnx puan Therapist yg sgt byk share knowledge n xperience die...LOVE HER SO MUCH (ikhlas taw bukn bodek..)

yang paling nebes nyer nie ap y bakal terjadi esok...sbb esok nk jmp supervisor (proposal research x siap lg..ayoyo!!!) hopefully PAPA J x ngamok...ampunkan patik PAPA J...idea x mncurah2 ke ladang otak nk wut cm ne kan..sorry PAPA J.. :(  (malangnyer la PAPA J dpt student pemalas cenggini..nasib le)

P/S: mood m'update laju sbb baru siapkan case stadi..tp x print lg..(wahai bantal hashem..tolong kejutkan beta esok pg) hehe..

b4 tido bace doa dulu..

bismikallahumma ahya wa amutu...


nite uolls...zzzzZZZZZ

kisahhati-kehidupan tahun akhir

dari hati ke hati...

assalamualaikum...

baru rasa tergerak hati nk conteng menconteng...
dah hbs kertas2 yg ku conteng..then terpaksa mnyonteng kat sini plak


KISAH HATI???
good title u hati2 y slalu byk kisah2nyer mcm sayer..ad yg suwit..ad yg hasham...
tp apa pon kisah2 dlm hati masing2..hope kisah2 tu akn mmbuatkan kite more +ve n matured in making decision..
start from today KISAH HATI akn jadi sahabat baik + diari hati pemiliknyer...
segala kisah suka duka masam manis hati ini akn ku coretkan dlm KISAH HATI...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...